Kokosinė granola su grikiais ir migdolais

Paruošite per 10 min, išsikepsite per 20-25 min.
Sotumas
Porcijos: 5

Išsikepkite savaitgalį visą skardą naminės granolos – ir visą savaitę, o gal net kelias, kas rytą turėsite atsakymą į klausimą, ką pusryčiams valgyti šiandien? Su jogurtu, su ispaninio šalavijo (chia) sėklų pudingu, su trintais vaisių kokteiliais… yra daug būdų valgyti granolą, ir visi jie puikūs.

Granolos receptas, kaip ir visad, tik įkvėpimui – iš tiesų ją ruošti galite su įvairiausiais riešutais bei sėklomis, galite saldinti klevų sirupu ar medumi, galite maišyti vien su avižiniais dribsniai arba paįvairinti įmaišydami stiklinę žalių grikių.

Patiekdami su graikišku jogurtu, įmaišykite į jį šaukštą grikių gėrimo koncentrato, kad pusryčiai būtų ne tik skanūs, bet ir pripildyti gyvų gerųjų bakterijų.

Ingredientai

3 stiklinių (300 g) stambių pilno grūdo avižinių dribsnių
1 stiklinės (160 g) žalių grikių
1 stiklinės (130 g) migdolų riešutų
½ stiklinės (60 g) moliūgų sėklų
1 arb. š. malto cinamono
¼ arb. š. druskos
½ stiklinės (165 g) klevų sirupo
1/3 stiklinės (75 g) tirpinto kokosų aliejaus
1 vanilės ekstrakto
1 stiklinės (100 g) kokosų drožlių

Patiekti:
200 ml graikiško jogurto
1 valg. š. grikių gėrimo koncentrato „ZOE“
šviežių uogų
šviežių mėtų

Gaminimo eiga

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dubenyje sumaišykite sausus produktus: avižinius dribsnius, žalius grikius (nekepintas grikių kruopas), migdolų riešutus, moliūgų sėklas, cinamoną ir druską.
  3. Atskirame inde šluotele išmaišykite klevų sirupą, tirpintą kokosų aliejų ir vanilės ekstraktą. Gautą plakinį supilkite į dubenį su sausais produktais ir kruopščiai išmaišykite, kad visi tolygiai pasidengtų plakiniu.
  4. Paskleiskite ant kepimo popieriaus vienu tolygiu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes. Po 10 kepimo minučių ištraukite skardą ir pamaišykite, kad keptų tolygiau, ir įmaišykite kokosų drožles. 
  5. Iškeptą granolą visiškai atvėsinkite (vėsdama ji taps traškesnė). Sandariame inde kambario temperatūroje granolą galite laikyti iki mėnesio.
  6. Patiekti granolą galite su graikišku jogurtu, sumaišytu su grikių gėrimo koncentratu, pagardinę šviežiomis uogomis ir papuošę šviežios mėtos šakele.

Leave a comment

Your email address will not be published.