Avižinė košė su karamelizuotais bananais ir šokoladu

15 min
Sotumas
Porcijos: 1

Ingredientai

Košei:
½ stiklinės (80 g) viso grūdo kapotų avižų
1 stiklinės (250 ml) vandens
½ stiklinės (125 ml) migdolų pieno
žiupsnio druskos
1 valg. š. avižų gėrimo koncentrato „ZOE“

Bananams:
1 banano
1 valg. š. kokosų aliejaus
1 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. rudojo cukraus

Patiekti:
klevų sirupo
gabalėlio juodojo šokolado
šviežių uogų
šviežių mėtų

Gaminimo eiga

  1. Į nedidelį puodą suberkite viso grūdo kapotas avižas, supilkite vandenį ir pieną, pagardinkite druska. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir virkite toliau, vis pamaišydami, kol avižos sugers beveik visą skystį. Puodą nukaiskite, uždenkite dangčiu ir palikite avižas dar 5 minutes brinkti. Įmaišykite šaukštą avižų gėrimo koncentrato.
  2. Kol avižos brinksta, karamelizuokite bananus. Perpjaukite bananą išilgai per pusę ar supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą kokosų aliejaus, sudėkite banano gabalėlius. Apšlakstykite klevų sirupu, apiberkite ruduoju cukrumi. Apkepkite virš vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai karamelizuosis.
  3. Avižinę košę sudėkite į dubenėlius. Ant viršaus dėkite karamelizuotus bananus, apšlakstykite klevų sirupu. Užberkite saujelę kapoto juodojo šokolado, mėgstamų uogų, papuoškite šviežių mėtų šakele.

Leave a comment

Your email address will not be published.